Comunicatorii din cadrul Inspectoratului General al Poliției au fost instruiți cum să comunice proactiv despre reforma Poliției


În perioada 13-15 noiembrie 2019 a avut loc training-ul “Comunicare publică pentru susținerea reformei Poliției”, desfășurat în cadrul proiectului “Monitorizarea civică a reformei Poliției în Republica Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Numărul de ofițeri de presă angajați în cadrul Inspectoratului General al Poliției, în special în regiuni, este mic. Fiecare comunicator este responsabil de mai multe raioane, având un volum de muncă mare.  Pe de altă parte, cererea de informații din partea jurnaliștilor este mare, iar presiunea publică implică o comunicare rapidă și profesionistă din partea ofițerilor de presă. În același timp, în fluxul mare de informație, subiectele legate de reforma Poliției, rămân mai puțin valorificate.

Instruirea a avut drept scop să răspundă mai multor necesități printre care consolidarea capacităților reprezentanților IGP de a comunica proactiv despre reforma Poliției.

Astfel, ghidați de traineri, participanții au discutat despre poziționarea reformei Poliției în spațiul public, au selectat subiecte din cadrul reformei despre care vor comunica și au stabilit mesajele cheie pentru a transmite informațiile cât mai succint și pe înțelesul tuturor. Alte subiecte au fost legate de lucrul cu mass-media, organizarea evenimentelor de presă și nu în ultimul rând despre cum valorificăm prezența pe rețelele sociale. Discuțiile teoretice au fost îmbinate cu exerciții practice, menite să consolideze cunoștințele acumulate.  

Training-ul a adunat 26 de participanți din cadrul Inspectoratului General al Poliției.