Implicarea cetățenilor din Găgăuzia în procesul de monitorizare a reformei poliției


Pentru a spori încrederea locuitorilor din Găgăuzia în poliție, SA „Media Birlii - Uniunia Media” a desfășurat o serie de activități care au ca scop informarea populației și creșterea încrederii în poliție: seminare, sondaje online, campanie de informare, discuții publice.

Astfel, în cadrul proiectului, au fost instruite în stabilirea comunicării și interacțiunii eficiente, schimbul de informații, organizarea de evenimente comune și interacțiune pentru a menține siguranța publică, 72 de persoane, dintre care: 22 de jurnaliști, 25 de ofițeri de poliție, 25 de reprezentanți ai ONG-urilor și ai societății civile. 

La fel, în cadrul proiectului s-a dezvoltat, postat și partajat un sondaj online la care au participat 511 persoane. Ca urmare, a fost elaborat și postat un raport care conține datele analizate din sondaj. Concluziile și recomandările raportului au fost prezentate în cadrul a trei emisiuni online înregistrate și difuzate la postul local de televiziune NTS și pe rețelele sociale.

În același timp, a fost realizat și difuzat la postul local de televiziune NTS, un interviu de 25 de minute cu ofițerul de presă al Inspectoratului de poliție din Găgăuzia. 

Totodată, a fost elaborat un pliant informativ cu privire la drepturile și îndatoririle ofițerilor de poliție, drepturile și îndatoririle cetățenilor și alte informații relevante (limbile rusă și găgăuză) proiectate, tipărite în 600 de exemplare, distribuite în timpul evenimentelor de proiect public, la inspectoratele de poliție și sediile primăriilor, ONG-urile, precum și la Biroul Ombudsmanului din Comrat.