O nouă viziune asupra activității Poliției - mai aproape de oameni și comunitate!


În scopul promovării principiilor reformei poliției în rândul cetățenilor prin facilitarea îmbunătățirii imaginii angajaților IP Cahul, dar și valorificarea suportului Uniunii Europene pentru poliție, portalul de știri „ziuadeazi.md”, a realizat o serie de materiale de presă, reportaje și interviuri video cu angajații IP Cahul. 

 

Astfel, în perioada celor patru luni de implementare a proiectului au fost realizate și promovate în mediul online 24 de reportaje și patru emisiuni live ‘’Linia directă cu poliția’’. Materialele video scot în evidență principalele obiective ale Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Eliminarea tuturor formelor de rele tratamente, abuz și discriminare în activitatea Poliției, dotarea corespunzătoare a polițiștilor pentru a interveni mai operativ la solicitările cetățenilor, sunt doar două dintre subiectele abordate în cele zece benzi desenate și transformate ulterior într-o carte educativă pentru copii. 

Multiplicată în zeci de exemplare, cartea a fost distribuită la 30 de instituții preșcolare din municipiul și raionul Cahul.

Menționăm că materialele au fost elaborate în cadrul proiectului realizat de portalul de știri „ziuadeazi.md”, urmare a Grantului acordat de Asociația Promo-LEX în cadrul proiectului „Monitorizarea civică a reformei Poliției în Republica Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene.