Evoluția și realizările Poliției la 30 ani de la creare


În contextul Zilei Poliției Naționale, Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției au dat startul campaniei de informare dedicată împlinirii a 30 ani de la crearea Poliției naționale și a 4 ani de implementare a Strategiei de Dezvoltare a Poliției 2016-2020.

Astfel, în perioada 18-31 decembrie, pe întreg teritoriul țării, vor fi organizate mai multe activități de informare a cetățenilor.

Elementul de bază al campaniei de informare este producerea și promovarea unui video reportaj amplu, constituit din două părți, care reflectă evoluția și realizările Poliției la 30 ani de la creare, precum și obiectivele reformei. Progresele actuale au fost plasate într-o comparație cu perioadele anterioare ale dezvoltării Poliției,  arătând astfel problemele cu care s-a confruntat Poliția în trecut și modul în care aceste probleme au fost soluționate prin implementarea reformei Poliției. 

  1. Evoluția și realizările Poliției la 30 ani de la creare. Partea I-a: https://bit.ly/3mDPlJN
  2. Evoluția și realizările Poliției la 30 ani de la creare. Partea a II-a: https://bit.ly/34yLFmf

Totodată, pe întreg teritoriul țării au fost plasate zeci de panourile publicitare menite să scoată în evidență unele dintre principalele realizări ale reformei.

În cadrul campaniei, au fost produse și urmează a fi distribuite de către angajații Poliției, materiale promoționale (brelocuri reflectorizante, pixuri și odorizante auto) cu mesaje dedicate promovării unui obiectiv sau a unei realizări din cadrul Strategiei de dezvoltare a Poliției.

Amintim că principalul obiectiv al reformei Poliției este dezvoltarea unui serviciu de poliţie profesionist, eficient, care exercită atribuţiile sale în interesul cetățeanului şi al comunității, asigurând respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi protecţia juridică şi socială a angajaţilor Poliţiei.

Campania de informare se desfășoară în cadrul proiectului „Monitorizarea civică a reformei Poliției în Republica Moldova”, implementat de Asociația Promo-LEX cu suportul financiar al Uniunii Europene. 

Pentru mai multe informații, contactați:
Inga Stegarescu, ofițer de comunicare al Asociației Promo-LEX; GSM: 069269684,
e-mail: [email protected]

 

 

 

 

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova
str. Mihail Kogălniceanu
MD-2001, Chișinău, Republica Moldova
Vizitați-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/EUDelegationMoldova

 

 

 

.