08.11.2021

Activitatea polițienească comunitară – o abordare diferită a problemelor de securitate publică la nivel local

Locuitorii din 40 de sate și orașe din țară vor cunoaște mai multe despre ce înseamnă poliția comunitară, prin ce se deosebește de activitatea polițienească tradițională și cum pot contribui la sporirea siguranței în comunitatea lor. Acțiunea are loc în perioada 8-14 noiembrie 2021, în cadrul Campaniei de informare „Împreună pentru o societate mai sigură”, desfășurată de către Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Detalii...

18.12.2020

Evoluția și realizările Poliției la 30 ani de la creare

În contextul Zilei Poliției Naționale, Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției au dat startul campaniei de informare dedicată împlinirii a 30 ani de la crearea Poliției naționale și a 4 ani de implementare a Strategiei de Dezvoltare a Poliției 2016-2020.

Detalii...

19.12.2019

Campania de informare a cetățenilor privind obiectivele și realizările Poliției lansată de IGP în parteneriat cu Asociația Promo-LEX

Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție a desfășurat Campania „Reforma Poliției” în contextul Zilei Poliției Naționale, marcată în fiecare an în data de 18 decembrie. În cadrul campaniei au fost produse și distribuite materiale tipografice - calendare pentru anul 2020, tot în cadrul campaniei au fost realizate patru reportaje TV, un vlog despre rezultatele actuale ale reformei poliției.

Detalii...

18.12.2019

Serviciul pentru apelurile de urgență 112

“112, ce urgență aveți?” Acestea sunt primele cuvinte pe care le aud cetățenii atunci când apelează numărul unic 112, indiferent dacă au nevoie de poliție, pompieri sau ambulanță.
Serviciul național centralizat pentru apelurile de urgență 112 a devenit operațional în Republica Moldova din iulie 2018. Este organizat ca o structură integrată, în care centrele de preluare a apelurilor de urgenţă 112 asigură recepţionarea apelurile de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Detalii...

17.12.2019

BULLYING-UL în școli și importanța Poliției Comunitare în prevenirea acestui fenomen

Câți dintre voi ați auzit despre noțiunea de „Bullying”? Cel mai des acest fenomen se observă anume în școli, când unii elevi își bat joc de ați elevi, care sunt mai slabi ca ei, mai neprotejați. În ultima perioadă, în Republica Moldova, Bullying-ul este foarte des întâlnit în instituțiile de învățământ, de aceea am hotărât să vorbim despre acest fenomen cu elevi și cu polițiștii comunitari care încearcă să prevină acest fenomen.

Detalii...

17.12.2019

Renovarea și modernizarea sectoarelor și izolatoarelor de Poliție un obiectiv al Strategia de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020

Acum un an, această încăpere, care, este, de fapt, subsolul unui bloc de locuit, era, locul de muncă a câtorva polițiști. Aici se afla unul din sectoarele de poliție ale capitalei. Cu o vizibilitate redusă pentru public, accesul era îngreunat sau aproape imposibil pentru persoanele cu nevoi speciale locomotorii. Tehnologiile, chiar și cele mai puțin avansate, erau doar un vis.

Unicul avantaj – iarna era cald, așa cum, țevile treceau direct prin birourile ofițerilor. Astfel de sectoare de poliție, din pătate, încă mai există inclusiv în Chișinău. Totuși, primii pași spre o modernizare a fost făcut în 2016 atunci când a fost adoptată Strategia de Reformare a Poliției și pus în aplicare deja începând cu  2018.

 

Detalii...